Social media:

CONCURSURI

Rezultate sportive

"In memoriam George Călinescu" (fotbal masculin studențesc) - Ediția a VI-a - 11 mai 2018

"ȘI STUDENTELE JOACĂ FOTBAL" - CUPA "VICTORINA SIMION" (fotbal feminin studențesc) - EDIȚIA a VII-a - 18 mai 2018

CAMPIONATUL NATIONAL UNIVERSITAR DE ATLETISM - TEREN ACOPERIT, BACAU 04 - 05.02.2017

Campionatul National Universitar de Fotbal Feminin (futsal) - EDITIA I

Pe 28 mai 2016, Facultatea de Educație Fizică și Sport, a reușit să pună în practică un proiect ce prevedea desfășurarea unui campionat universitar de fotbal feminin care s-a desfășurat pentru prima dată în Romania: Campionatul Național Universitar de Fotbal Feminin (futsal)

Proiectul a fost elaborat și aplicat de lector universitar doctor Ungureanu-Dobre Aurora care a avut sprijinul colegilor și al conducerii precum și al Federației Române de Fotbal.

Acest proiect a luat naștere deoarece, din 2012, adică, de cinci ani, la Universitatea din Craiova se desfășoara Cupa "Victorina Simion" la fotbal feminin de sală, promotoare fiind tot doamna lector universitar doctor Ungureanu-Dobre Aurora (FEFS), care a obținut LICENȚA UEFS B anul acesta în luna martie. La cupa amintită s-au înscris, an de an, aproximativ 8-10 echipe ale Facultăților de la Universitatea din Craiova.

Așadar, Prima ediție a Campionatului Național Universitar de Fotbal Feminin (futsal) a fost câștigată chiar de Echipa Universității din Craiova, competiția având loc în Sala Sporturilor "Ion Constantinescu". Studentele Universității din Craiova s-au impus în toate cele trei meciuri după cum urmează: 8-3 cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, 7-3 cu Universitatea "Valahia" din Târgoviște și 9-2 cu Universitatea "Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu.

De asemenea, trei dintre fotbalistele echipei craiovene au primit premii individuale din partea Federației Române de Fotbal, parteneră în organizarea turneului. Astfel, Denisa Onciu (FEFS - Master -An I) a fost desemnată Cel mai bun portar, Roxana Radu (FEFS An I - EFS) a fost Golghetera competiției, cu 14 goluri, Nicoleta Deca (FEFS an II - EFS) a fost desemnată jucatoarea turneului iar de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Corduneanu Andreea a primit titlul de Cea mai tehnică jucatoare.

Cele zece jucătoare campioane universitare sunt: Nicoleta Deca (FEFS an II-EFS), Roxana Radu (FEFS-an I-EFS), Adriana Rogojină (FEFS-an II-EFS), Denisa Oniciu (FEFS-Master an I), Dora Mustățea (FEFS-Master an II), Daria Niță, Ramona Pârvoi (FEFS-Master an I), Andreea Buga (FEFS-an I-EFS), Andreea Alexandru (Facultatea de Litere-PIPP an II) și Corina Rogojinaru (FEFS-an I-Kinetoterapie și motricitate specială). Din lotul lărgit au mai făcut parte și următoarele studente: Ungureanu Alexandra și Ungureanu Ana ambele la FEFS anul III Kinetoterapie și Motricitate Specială, Timovski Alexandra FEFS anul II EFS, Bogea Maria (FEFS-anul I EFS). Studentele componente ale echipei Facultății de Educație Fizică și Sport având continuitate în pregatire, de la an la an, prin participare la antrenamentele comune.

Antrenoarea echipei craiovene, Aurora Ungureanu Dobre este convinsă că unul din scopurile acestui proiect este foarte aproape de a se realiza și anume introducerea acestei competiții alături de celelalte competiții studențești în calendarul competițional studențesc.

"Mă bucur mult ca am câștigat trofeul, chiar de la prima ediție a campionatului, mai ales că noi l-am lansat iar organizarea acestuia nu ar fi fost posibilă fără sprijinul FRF, al Universității din Craiova, FEFS, autorităților locale, Asociației Pro EFS, DJST și Sport Club Municipal Craiova".